Klik her for at printe

Ofte stillede spørgsmål

Ordretyper i netbank - hvad er forskellen?

Der er typisk mellem to og fire ordretyper, når du skal handle værdipapirer i netbank. 

Ved strakshandel udføres ordren straks, og man kender den præcise kurs. Man er sikker på, at handlen bliver gennemført. Ved strakshandel har bankerne forpligtet sig til at afregne kundens ordre på bedste børskurs.

En børshandel er handel direkte på Fondsbørsen. Når man afgiver ordren skal man angive den kurs, man ønsker at handle til, samt hvor længe ordren skal gælde. 

Ved en markedsordre forsøger banken at udføre ordren baseret på den aktuelle kurs i markedet. En markedsordre kan muligvis ikke gennemføres fuldt ud.

Limitordre er en markedsordre, hvor man sætter en minimum- eller maksimumkurs, som man ønsker værdipapirerne købt eller solgt til. Handlen vil blive gennemført, når det er muligt at opnå den angivne kurs eller bedre. 

En ordre kan afgives som en gennemsnitshandel, hvis ikke man ikke ønsker at handle til strakspriser, eller markedet ikke giver mulighed for det. Det betyder, at du får handlet til et gennemsnit af de kurser, der har været handlet til i løbet af dagen. Hvilken kurs man får handlet til, afhænger af, hvor likvidt papiret er, og hvor stor handlen er.

Se flere spørgsmål og svar