Klik her for at printe

Indkaldelse til ordinær generalforsamling 2024

18. mar. 2024

Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Investeringsforeningen Maj Invest den 16. april 2024, kl. 13.00, på Nationalmuseet (Festsalen), Ny Vestergade 10, 1471 København K.

Indkaldelse med angivelse af dagsorden og bilag ses nedenfor.

Afgivelse af fuldmagt og tilmelding kan ske i investorportal via foreningens hjemmeside majinvest.dk/portal.

Sidste frist for afgivelse af stemme, fuldmagt eller tilmelding er den 9. april 2024.

Dagsorden, de fuldstændige forslag samt årsrapport 2023 med tilhørende revisionspåtegning, vil være fremlagt til eftersyn på foreningens kontor fra og med den 18. marts 2024.


 

Investeringsforeningen Maj Invest
Ordinær generalforsamling tirsdag den 16. april 2024, kl. 13.00
Nationalmuseet, Festsalen
Ny Vestergade 10, 1471 København K

Dagsorden

1) Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår

2) Fremlæggelse af årsrapport til godkendelse, forslag til anvendelse af årets resultat, eventuelt forslag til anvendelse af provenu ved formuerealisationer, samt godkendelse af honorar til bestyrelsen, jf. vedtægternes § 22, stk. 6
Der henvises til bilag 1 til dagsordenen.

3) Valg af medlemmer til bestyrelsen:
Der henvises til bilag 1 til dagsordenen.

4) Valg af revisor:
Der henvises til bilag 1 til dagsordenen.

5) Forslag fremsat af medlemmer eller bestyrelsen:
Der henvises til dagsordenens bilag 1.

6) Investorrepræsentation i foreningens investeringsforvaltningsselskab
Der henvises til dagsordenens bilag 1.

7) Eventuelt

Tilmelding, afgivelse af stemme eller fuldmagt kan ske via investorportalen på foreningens hjemmeside, majinvest.dk/portal. Sidste frist er 9. april 2024.

Dagsorden og de fuldstændige forslag, herunder udkast til nye vedtægter for foreningen, samt Årsrapport for 2023 med tilhørende revisionspåtegning vil være fremlagt til eftersyn på foreningens kontor fra og med den 18. marts 2024 og kan endvidere hentes på majinvest.dk.

Adgangskort, som er bestilt via medlemsportalen, vil blive sendt ud elektronisk via e-mail til den e-mailadresse, der er angivet i portalen ved tilmeldingen. Adgangskortet skal medbringes til generalforsamlingen elektronisk eller i printet version.

Bestyrelsen


BILAG 1 TIL DAGSORDEN

Bestyrelsens forslag til behandling på Investeringsforeningen Maj Invests ordinære generalforsamling den 16. april 2024, jf. dagsordenens punkt 2, 3, 4 og 5

Ad dagsordenens punkt 2 (Fremlæggelse af årsrapport til godkendelse, forslag til anvendelse af årets resultat og eventuelt forslag til anvendelse af provenu ved formuerealisationer samt godkendelse af bestyrelsesmedlemmernes honorar, jf. vedtægternes § 22, stk. 6):

Bestyrelsen indstiller et samlet honorar for 2024 på kr. 1.137.500 og er således uændret i forhold til 2023.

 

Ad dagsordenens punkt 3 (valg af medlemmer til bestyrelsen):

Bestyrelsen afgår hvert år som følge af vedtægternes bestemmelse om valgperiode.

Bestyrelsen foreslår genvalg af cand.mag. Anita Baun Hørdum, cand.polit. Charlotte Esmaralda Kamp, direktør Henrik Normann, professor, dr.jur. Mads Bryde Andersen og direktør Peter Damgaard Jensen.

Oplysning om de siddende medlemmers kompetencer og øvrige ledelseshverv fremgår af årsrapporten.

 

Ad dagsordenens punkt 4 (valg af revisor):

Bestyrelsen foreslår genvalg af EY Godkendt Revisionspartnerselskab (CVR-nr.30 70 02 28) som foreningens revisorer.

 

Ad dagsordenens punkt 5 (Forslag fremsat af medlemmer eller bestyrelsen):

Der er ikke indkommet forslag fra medlemmerne til behandling på generalforsamlingen.

Bestyrelsen fremsætter

a) Forslag om afvikling af andelsklasse Kontra Strategier W

Det indstilles, at andelsklassen Kontra Strategier W i afdeling Kontra Strategier KL afvikles.

Andelsklassen Kontra Strategier W er én af to andelsklasser i afdelingen. Begrundelsen for forslaget om afvikling af andelsklassen Kontra Strategier W følger nedenfor. Beslutning om andelsklassens afvikling kan alene træffes af investorerne i Kontra Strategier W.

b) Forslag om ændring af vedtægtsmæssigt investeringsområde for og navn på afdeling ”Kontra Strategier KL” til ”Globale Obligationer Akkumulerende KL”

Begrundelse for forslag a) og b):

Afdeling Kontra Strategier blev lanceret i 2006 som en specialafdeling med det formål at tilbyde investering i en afdeling, der ofte vil klare sig godt under kriser, og når markederne er urolige. Trods gode resultater gennem de første mange år har strategien de seneste år vist svaghed. Afdelingen har under uro på finansmarkederne opnået fornuftige afkast, men i perioderne uden uro har afdelingen de seneste år givet et for svagt afkast.

På denne baggrund indstilles det til generalforsamlingen, at afdelingen ændrer vedtægtsmæssigt navn til ”Globale Obligationer Akkumulerende KL” og vedtægtsmæssigt investeringsområde, sådan at afdelingen bliver en akkumulerende tvillingeafdeling til afdeling Globale Obligationer, der gennem mange år har vist gode resultater. Med denne ændring vil afdelingens investorer være investeret i en afdeling, der tilbyder investor risikospredning i forhold til forskellige dele af obligationsmarkedet.

Afdelingen har hidtil som en specialafdeling været opdelt i to andelsklasser, der i forhold til hinanden har adskilt sig på omkostninger og børsnotering og har således også været målrettet forskellige investorsegmenter. Investorer i den børsnoterede andelsklasse, som i henhold til forslaget videreføres, vil som følge af de foreslåede ændringer opleve et fald i omkostningerne, da klassen efter ændringen stadig vil være en børsnoteret klasse i en basisafdeling, men uden formidlingsprovision, der bortfalder som et led i ændringen fra specialafdeling til basisafdeling. Med undtagelse af omkostningerne til børsnotering udvisker bortfaldet af formidlingsprovision de hidtidige forskelle på andelsklasserne og er dermed også baggrunden for bestyrelsens forslag om afvikling af den unoterede andelsklasse Kontra Strategier W, således at afdelingen fremadrettet alene udbydes med én børsnoteret og provisionsløs andelsklasse under navnet Globale Obligationer Akkumulerende, der henvender sig til offentligheden.    

Afdelingen og den tilbageværende andelsklasse vil have uændret skattestatus som akkumulerende og dermed fortsat være relevant for blandt andre investorer under virksomhedsskatteordningen.

c) Navneændring på andelsklasse Kontra Strategier

Såfremt dagsordenens punkt b) vedtages, indstilles det, at andelsklasse Kontra Strategier ændrer navn til Globale Obligationer Akkumulerende.

 

Ad dagsordenens punkt 6 (Investorrepræsentation i foreningens investeringsforvaltningsselskab):

I henhold til bestemmelserne i lov om finansiel virksomhed er der krav om indvalg af en investorrepræsentant til bestyrelsen for det valgte investeringsforvaltningsselskab (”IFS”), når det pågældende IFS er foreningsejet. Bestyrelsen foreslår nyvalg af cand.polit. Charlotte Esmaralda Kamp som investorrepræsentant for medlemmerne i Investeringsforeningen Maj Invest i bestyrelsen for Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S.

Charlotte Esmaralda Kamp har siden 2022 været i bestyrelsen for Investeringsforeningen Maj Invest, og har siden 1999 arbejdet med ledelse, projektledelse og forretningsudvikling indenfor den finansielle sektor.