Klik her for at printe

Generalforsamling 2019

18. mar. 2019

Ordinær generalforsamling onsdag den 10. april 2019, kl. 17.00

Nationalmuseet

Ny Vestergade 10, 1471 København K

(Biografteateret)

 

Dagsorden

1) Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår

2) Fremlæggelse af årsrapport til godkendelse, forslag til anvendelse af årets resultat, eventuelt forslag til anvendelse af provenu ved formuerealisationer, samt godkendelse af honorar til bestyrelsen

3) Valg af medlemmer til bestyrelsen:
Der henvises til bilag 1 til dagsordenen.

4) Valg af revisor:
Der henvises til bilag 1 til dagsordenen.

5) Forslag fremsat af medlemmer eller bestyrelsen:
Der henvises til dagsordenens bilag 1 og bilag 2, ”Udkast til vedtægter for Investeringsforeningen Maj Invest”.

6) Eventuelt

 

Tilmelding og afgivelse af fuldmagt kan ske via foreningens investorportal.  Sidste frist for tilmelding og afgivelse af fuldmagt er den 3. april 2019. Dagsorden og de fuldstændige forslag, herunder udkast til nye vedtægter for foreningen, samt Årsrapport for 2018 med tilhørende revisionspåtegning vil være fremlagt til eftersyn på foreningens kontor fra og med den 18. marts 2019 og kan endvidere hentes på majinvest.dk.

Bemærk venligst, at bestilte adgangskort ikke længere vil blive fremsendt med brevpost.

Adgangskort, som er bestilt via medlemsportalen, vil blive sendt ud elektronisk via e-mail til den e-mailadresse, der er angivet i portalen ved tilmeldingen. Adgangskortet skal medbringes til generalforsamlingen elektronisk på smartphone/tablet eller i printet version.

 

Bestyrelsen

 


Bilag 1 til dagsorden

Bestyrelsens forslag til behandling på Investeringsforeningen Maj Invests ordinære generalforsamling den 10. april 2019, jf. dagsordenens punkt 3, 4 og 5

 

Ad dagsordenens punkt 3 (valg af medlemmer til bestyrelsen):
Bestyrelsen afgår hvert år som følge af vedtægternes bestemmelse om valgperiode.

Bestyrelsen foreslår genvalg af adm. direktør Mette Kynne Frandsen, direktør Carsten Koch, direktør Mads Krage, direktør Henrik Normann og professor, dr.jur. Mads Bryde Andersen.

Oplysning om de siddende medlemmers kompetencer og øvrige ledelseshverv fremgår i øvrigt af årsrapporten.

 

Ad dagsordenens punkt 4 (valg af revisor):
Bestyrelsen foreslår genvalg af Ernst & Young P/S (CVR-nr.30 70 02 28) som foreningens revisorer.

Ad dagsordenens punkt 5 (Forslag fremsat af medlemmer eller bestyrelsen):
Der er ikke indkommet forslag fra medlemmerne til behandling på generalforsamlingen.

 

Bestyrelsen fremsætter forslag om

1: vedtægtsændringer:

i) Rækkefølgen på afdelingerne i vedtægternes § 6 foreslås tilpasset den rækkefølge, afdelingerne nævnes i på foreningens hjemmeside, i prospekter m.v. Således foreslås følgende nye afdelingsrækkefølge anvendt i vedtægterne fremadrettet: Danske Aktier KL, Vækstaktier KL, Value Aktier KL, Value Aktier Akkumulerende KL, Value Aktier SRI+ KL, Emerging Markets KL, Global Sundhed KL, Danske Obligationer, Globale Obligationer, High Income Obligationer, Pension, Kontra KL og Makro.

 

ii) Bestemmelserne i afdelingsprofilerne i vedtægternes § 6 vedrørende de enkelte afdelingers mulighed for at investere i eller indgå som investeringsobjekt for andre af foreningens afdelinger eller andre danske UCITS eller investeringsinstitutter i medfør af bestemmelserne i § 143 i lov om investeringsforeninger m.v. fremstår upræcise og fremgår ikke for enkelte af afdelingerne.

Bestyrelsen foreslår derfor en generel præcisering af de enkelte afdelingsbeskrivelser, således at det fremover klart fremgår af vedtægtsprofilen, om en afdeling skal kunne indgå som investeringsobjekt for andre af foreningens afdelinger eller andre danske UCITS m.v. eller selv er en fund-of-funds afdeling. For at en afdeling kan fungere som investeringsobjekt for andre af foreningens afdelinger eller andre danske UCITS m.v. skal det af vedtægtsprofilen fremgå, at afdelingen selv maksimalt kan investere op til 10 pct. af formuen i andre af foreningens afdelinger eller i andre danske UCITS eller investeringsinstitutter.

Således foreslås følgende bestemmelse:

”Afdelingen kan inden for sit investeringsområde investere op til 10 pct. af sin formue i andre af foreningens afdelinger eller i andre danske UCITS, eller afdelinger heraf, eller investeringsinstitutter, jf. § 143 i lov om investeringsforeninger m.v.”

indsat i vedtægtsprofilen for de afdelinger, der kan indgå som investeringsobjekt for andre af foreningens afdelinger eller andre danske UCITS eller investeringsinstitutter.

Ovennævnte gælder for afdelingerne Danske Aktier KL, Vækstaktier KL, Value Aktier KL, Value Aktier Akkumulerende KL, Value Aktier SRI+ KL, Emerging Markets KL, Global Sundhed KL, Danske Obligationer, High Income Obligationer og Globale Obligationer.

Afdelingerne Pension, Makro og Kontra KL, er selv fund-of-funds afdelinger, og for disse afdelinger gælder 10 pct.-begrænsningen ikke. Fund-of-funds afdelinger må i henhold til § 143 i lov om investeringsforeninger mv. placere op til 20 pct. af formuen i en og samme afdeling under en dansk UCITS eller et investeringsinstitut. Da 20 pct.-begrænsningen gælder på afdelingsniveau, giver bestemmelsen mulighed for investering af op til 20 pct. af formuen i flere af foreningens øvrige afdelinger. For Afdelingerne Pension, Makro og Kontra KL’s vedkommende foreslås følgende bestemmelse anvendt fremover:

”Afdelingen kan inden for sit investeringsområde investere i andre af foreningens afdelinger eller i andre danske UCITS, eller afdelinger heraf, eller investeringsinstitutter, jf. § 143 i lov om investeringsforeninger m.v.”.

Tidligere referencer i afdelingsbeskrivelserne i vedtægternes § 6 til investeringer efter § 143 i lov om investeringsforeninger m.v. udgår således og erstattes af ovenstående.

 

iii) Tilretning af § 6, stk. 2:
Bestemmelsen foreslås tilrettet som en konsekvens af ii) ovenfor.

 

iv) Tilretning/opsplitning af § 6, stk. 4, pkt. 3:
Bestyrelsen foreslår en præcisering af § 6 stk. 4, pkt. 3., således at de sidste to sætninger i bestemmelsens nuværende ordlyd:

”De af bestyrelsen godkendte fondsbørser/markeder fremgår af tillæg B til vedtægterne efter en forudgående vurdering af, at fondsbørserne/markederne lever op til en nærmere standard, jf. retningslinjer herom fra Finanstilsynet. Ændring af tillægget kan besluttes af bestyrelsen, jf. ovennævnte retningslinjer fra Finanstilsynet.”

udgår af stk. 4, pkt. 3, og i stedet indsættes som nyt, selvstændigt stk. 5, med følgende ordlyd:

”De i forhold til stk. 4, pkt. 2. og 3. ovenfor af bestyrelsen godkendte fondsbørser/markeder fremgår af tillæg B til vedtægterne efter en forudgående vurdering af, at fondsbørserne/markederne lever op til en nærmere standard, jf. retningslinjer herom fra Finanstilsynet. Ændring af tillægget kan besluttes af bestyrelsen, jf. ovennævnte retningslinjer fra Finanstilsynet.”.

Baggrunden for forslaget er, at bestemmelsen vedrører både pkt. 2. og 3. i § 6, stk. 4.

Såfremt forslaget vedtages, tilføjes ”.. jf. § 6, stk. 4, pkt. 2. og 3. og stk. 5,..” til tillæg B til vedtægterne.

 

v) Vedtægternes § 8. stk. 2 og stk. 3., vedrørende lånebestemmelser foreslås opdateret i henhold til ny lovgivning.

 

vi) Slutteligt ajourfører bestyrelsen tillæg A til vedtægterne. Tillæg A foreskriver, hvilke typer af udstedelser visse af foreningens obligationsbaserede afdelinger kan placere mere end 35 pct. af formuen i.

 

Det samlede forslag til vedtægtsændringer fremgår af vedhæftede bilag 2, ”Udkast til vedtægter for Investeringsforeningen Maj Invest”.

 

Beslutning om vedtægtsændringer træffes i henhold til vedtægternes § 21.

 

2: Investorrepræsentation i foreningens investeringsforvaltningsselskab:

I henhold til bestemmelserne i lov om finansiel virksomhed er der krav om indvalg af en investorrepræsentant til bestyrelsen for det valgte investeringsforvaltningsselskab (”IFS”), når det pågældende IFS er foreningsejet. Bestyrelsen foreslår genvalg af Henrik Parkhøi som investorrepræsentant for medlemmerne i Investeringsforeningen Maj Invest i bestyrelsen for foreningens IFS, Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S.

Henrik Parkhøi er medlem af bestyrelsen for Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S og direktør for Fondsmæglerselskabet Maj Invest, som er foreningens investeringsrådgiver og hoveddistributør.


Bilag 2 til dagsorden

Udkast til nye vedtægter for Investeringsforeningen Maj Invest kan læses her.

 


Fondsbørsmeddelelse

Fondsbørsmeddelelse med indkaldelse til ordinær generalforsamling 2019 kan også ses her i printvenligt format.