Klik her for at printe

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg vælge automatisk geninvestering hos Maj Invest?

Ja, Maj Invest tilbyder automatisk geninvestering af udbytte. Det betyder, at i stedet for at få udbytte fra en eller flere afdelinger kan du vælge at få dit udbytte geninvesteret automatisk og modtage et antal nye investeringsbeviser. 

Hvis du ønsker at gøre brug af automatisk geninvestering, skal du rette henvendelse til egen bank. Du kan evt. gøre brug af denne blanket.

Ved automatisk geninvestering sikrer du, at dit udbytte ikke bliver udbetalt til en lavt forrentet bankkonto, hvor det står, indtil du selv tager stilling til geninvestering. Du sparer også både besværet og handelsomkostningerne ved selv at skulle geninvestere dit udbytte.

Ved automatisk geninvestering af frie midler tilbageholdes udbytteskat a conto, på samme måde som hvis udbyttet udbetales kontant. Ved investering af pensionsmidler er der ikke udbytteskat.

Automatisk geninvestering af udbytte sker til indre værdi. Der betales ikke emissionstillæg og der er dermed ikke omkostninger til foreningen for investor. Investor sparer også kurtage til banken i forhold til selv at foretage geninvesteringen. Vær dog opmærksom på, at nogle banker tager et gebyr for at håndtere automatisk geninvestering. Din bank kan oplyse om dette.

Se flere spørgsmål og svar